• Namaste Designs

Szükséges-e tisztítani az ásványokat?

I G E N! Köztudott, hogy az ásványok nagyon könnyen átveszik a rezgéseket. Az ásványi kövek a lelőhelyüktől a tulajdonosig rendkívül sok kézen mennek keresztül, ezért ahogy kézhez kapjuk őket, érdemes a tisztítással kezdeni, illetve bizonyos időközönként (min. havonta) megismételni a számunkra leginkább szimpatikus eljárást.


Nincs legjobb, leghatásosabb! Mindenkinek más működik. Nincsenek kőbe vésett szabályok, saját érzéseinkre kell hagyatkoznunk a tisztítás során.


Tulajdonképpen ez egy spirituális folyamat, nem a szó szoros értelemben vett fizikai tisztításról van szó. A kedvezőtlen, szükségtelen energiáktól szabadítjuk meg ásványainkat annak érdekében, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.


Természetesen ez nem azt jelenti, hogy tisztítás nélkül nem lennének hatásosak, de a hatékonyság fokozása, a saját jó érzésünk és nem utolsó sorban az ékszer minőségének megóvása érdekében feltétlenül ajánljuk.


Nézzük az általunk javasolt módszereket:


I. Hold energia


Leginkább telihold idején érdemes ezt a módszert választani, ilyenkor nagyon erős energiák működnek. Tegyük az ablakpárkányra vagy akár a szabad ég alá ékszerünket, ahol megfelelően éri a holdfény. Hagyjuk ott, amíg úgy érezzük, akár egész éjszakára is.


II. Nap energia


Tegyük olyan helyre ásványunkat, ahol éri a nap. Napkeltekor és napnyugtakor ajánljuk ezt az eljárást, hiszen fontos, hogy ne tűzze a nap túl erősen (szabad szemmel bele tudjunk nézni). Fontos arra is ügyelni, hogy nem minden ásványt szabad a napra tenni, mert kifakulhatnak. (pl. rózsakvarc)


III. Víz energia


Tartsuk néhány percig folyóvíz alá (langyos vagy hideg víz) az ásványt. Lényeges, hogy a víz áramoljon, tehát ne áztassuk. Majd óvatosan töröljük szárazra. Ennél a módszernél is figyelni kell arra, hogy nem mindegy milyen ásványt és meddig éri a víz, némelyik nem tolerálja jól a vizet - könnyen feloldódhatnak vagy elszíneződhetnek. (pl. lepidolit, angelit)


IV. Só energia

Töltsünk meg egy tálkát természetes sóval (legjobb a himalája só, de használhatunk tengeri sót is), majd takarjuk le egy pamut anyaggal (bármilyen természetes anyag megfelelő) és helyezzük rá a tisztítani kívánt ékszert. Hagyjuk addig pihenni, ameddig úgy érezzük, hogy teljesen tiszta lett (24 óránál nem tovább).


V. Füst energia

Gyújtsunk meg egy Palo Santo-t (Dél-Amerikában őshonos fa, mely segíti a meditációt, tértisztító és feszültségoldó hatású) vagy fehér zsályát és tartsuk ásványunkat néhány percig a keletkezett füstbe. Használhatunk hagyományos füstölőket is (szantál vagy tömjén) - a lényeg, hogy garantáltan jó minőséget válasszunk bármelyikről is legyen szó. Az eljárás során javasoljuk, hogy nyitott ablaknál végezzük, így a negatív energiák távozni tudnak. Vigyázzunk arra, hogy közvetlen hő ne érje a köveket.


VI. Tűz energia

Gyújtsunk egy gyertyát (lehetőség szerint szójaviasz vagy más természetes alapanyagból készült gyertyát használjunk). Fogjuk ékszerünket és egyszerűen tartsuk a gyertyaláng felett néhány percig - itt is fontos a megfelelő távolság, hogy közvetlen hő ne érje).


VII. Föld energia


Tegyük a tisztítani kívánt ásványt egy természetes alapanyagból készült tasakba és temessük be a földbe egy éjszakára. Ez az eljárás szobanövények földjével is jól működhet, ha teljesen egészséges.


VIII. Ásvány energia

Helyezzük a tisztítandó követ egy szelenit tálba és hagyjuk benne, amíg úgy érezzük, sőt a napi használat után tárolhatjuk abban egy bizonyos ideig. A szelenit közismert rendkívül finom rezgéséről, tiszta tudatot biztosít és páratlan nyugalmat teremt. Nagyon jó hatással van minden ásványra.ND tipp 1: Tároljuk mindig ékszerdobozban vagy természetes anyagból készült szütyőben. Óvjuk a külső hatásoktól, mint például vegyszerek, parfüm, krémek, nagy mennyiségű víz (zuhanyzáskor mindig vegyük le).


ND tipp 2: Lehetőség szerint kerüljük, hogy mások érintkezzenek ékszerünkkel.64 megtekintés0 hozzászólás